2016-10-07 15:16:21• hírek • Kocsis Zoltán

A jó időt ígérni, az ínyencségeket garantálni tudják

A müncheni Oktoberfest alighogy véget ért, „kistestvére" igazi különlegességekkel várja a hagyományos német konyha és a minőségi német sörök kedvelőit Szatmárnémetiben. A szervezők szerint szombaton és vasárnap szép lesz az idő... Van azonban olyan, amit garantálni is tudnak!

Garantálni tudják természetesen a minőségi és hamisítatlan német sört, az Oettinger világost és a Hefe Weizen szűretlen nedűt. "Ne igyátok a vizet, igyatok sört!"- mondta nagyon bölcsen Metzi Szent Arnold, ám hogy a hűsítő ital igazán jól essék, enni is kell valamit. A hagyományos fehér és bajor kolbász mellett ezúttal egy igazi ínyencséggel, a bajor csülökkel bővül majd a menü. Az idei sörfesztivál másik újdonsága a vilmoskörte-pálinka lesz - egyenesen a Bodensee partjáról. Desszertként pedig jöhet a sváb strudli!

A fesztivál október 8-án, szombaton 14 órakor kezdődik, ekkor Kereskényi Gábor polgármester veri csapra  az első hordót, az első korsó sör pedig Pataki Csaba megyei tanácselnöknek jár. Az Oktoberfesten München polgármestere veri csapra a hordót, az első korsó sört pedig a szövetségi tartomány minisztere kóstolja meg.

A Svábház udvarán a déli órákban a zenét a Czier Zsolt vezette Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltatja, 19 órától pedig a nagykárolyi Amadeus Trió ad elő német nyelvű dalokat.

Vasárnap a Kálvária templomban 10 órától kezdődő szentmisét követően 11 órakor német néptánccsoportok vonulnak fel a régi főtéren. A folytatásban a Svábház udvara újra jókedvvel telik majd meg, a rendezvény mindkét napon 22 órakor zárul.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: